METALL tugevdab vaimu.

Metalli vägi sümboliseerib jõudu, tarkust ja kasvu mitte kvantiteedi, vaid kvaliteedi suunas. Metalli stiihia eripära on tugevus, suursugusus ja terviklikkus. Metalli vägi kaitseb meid vapustuste eest. Paljude põlisrahvaste puhul Metalli stiihia otseselt puudub, sest

Metalli ehk raua loomine toimus sõna otseses mõttes suhteliselt hiljuti. Kuid Metall tähendab laiemalt mineraale ehk elemente, mida sisaldavad endas mäed ja veed. Tavaliselt on Metall asendatud nimetusega Õhk (ka Eeter).
Igal elemendil on olemas kaks poolt, nii ka Metallil. Tema yin- (rahulikku, sumbuvat) energiat esindab hõbedane katel. Katel, kus tehti süüa, ja hõbepeeker, kust joodi vett. Tema yang- (aktiivset, tõusvat) energiat iseloomustab valge relv. Relv, mis on vahe ja hirmuäratav, kuid pakub samas kaitset. Metalli elemendiga on seotud ilu: kristallid, ehted, vääriskivid, kuid nendega käib paratamatult kaasas kadedus, petmine ja vaen.
Metall esindab aastaaegadest sügist (august, september ja oktoober), ilmakaartest läänt ja ööpäevast õhtust kellaaega (15.00– 21.00). Feng shui järgi nimetatakse Metalli valgeks Tiigriks.
Metalli vorm on ring ehk ümmargune,kaarjas ja ovaalne vorm. Ehituskunstis on parimad Metalli energia esindajad idamaised mošeed oma ümarate vormidega ja vene õigeusu kirikute kuldsed sibulkuplid.

Inimesed
Metalli inimesed on väga tähelepanelikud detailide suhtes, nad on dogmaatilised ja otsustavad, sest neile peab alati jääma viimane sõna.
Metalli inimesed on väga head organisaatorid ja eesmärkide seadjad. Kui nad juba midag on otsustanud, siis püüavad nad vahendeid valimata soovitud tulemust saavutada. Mitte miski ei sunni neid peatuma ja ümber pöörduma. Kõige õnnelikumad on nad iseendaga olles. Suure enesekindluse annab neile usk oma jõusse, oskustesse ja õigusesse. Muutustele ja uuele situatsioonile reageerivad nad kiiresti. Sellised inimesed on enesekindlad ja tõsised. Kuid neil on ka üks oht: kuna nad usuvad nii kindlalt oma võimetesse ja jõusse, siis on abi küsimine nende arust mõttetu. Suured ponnistused ja seda ainult iseenda energia kulul ning mitte alati positiivse tulemuseni jõudmine võivad nad murda. Metalli inimeste suurim õppetund elus on õppida abi küsima või siis abi vastu võtma. On ju ka metallitehnoloogiast teada selline mõiste nagu metallide väsimuspurunemine.
Metalli inimese positiivsete iseloomuomaduste hulka kuuluvad veel oskus panna teisi iseendast huvituma. Samuti suudavad nad arendada oma tunnetusmaailma, intuitsiooni. Loomulikult ei puudu neil ka negatiivsed omadused. Ühest me juba eespool kirjutasime – mitte küsida abi. Metalli element ei ole väga vastupidav, seega mõjub pikaajaline pingeseisund talle raskelt. Samuti on neil inimestel oht liigselt millessegi või kellessegi klammerduda, näiteks usku, eesmärki, ideesse, sõpra, abikaasasse, lastesse jne.
Metalli inimese kõne on monotoonne, kuid siiski piisavalt intensiivne ja vasturääkimist mitte lubav. Tema sõnastus on otseütlev ja kohati isegi ehmatav. Tema märkused on teravad ja tundub, et tal puuduvad diplomaatlikud oskused. Tema olemus ei soosi tugevat kehalist liikumist, pigem iseloomustab teda liikumatus. Ta on juba varakult edukas ja elab pika elu.
Metalli väge kandvad organid on kopsud (yang) ja jämesool (yin). Need organid on omavahel yin-yang suhtes. Kui ühel neist on probleem, tasub ka teist kontrollida. Metalli jõudu omavad nahk, juuksed ning nina. Metalli tasakaalutust näitavad köha, kopsupõletik, tuberkuloos, hingamisteede haigused, ka kõhukinnisus ning kahvatu ja haiglane jume.

Viie stiihiaga saad põhjalikumalt tutvuda SIIN (kliki)

Praktiline seminar : MINU TUGEVUSED ja NÕRKUSED :  kliki  ( siin )

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>