Liialdus

Guo. Liialdamine, ületama, üle olema, tähelepanemata jätma, eksisamm, seaduse-vastane, viga.

Vasakpoolne märk tähistab liikumist ja rada. Paremal on hääldusmärk.

Piiridest üleastumine on suhteline.

Tao nõuab tasakaalu ja mõõdukust. Tao on rada, nagu sõna guo meile meelde tuletab. Sellelt rajalt lahkudes kogeme liialdust ja eksimusi.

Kuid Tao järgijad ei usu ka absoluutsetesse normidesse ja jäikadesse keeldudesse. Kõik sõltub asjaoludest. Iga olukorra kohaselt toimides ei tehta ka ühtegi viga. Vigu tehakse liiga tugevalt või liiga nõrgalt toimides. Ilma igasuguse mõistmiseta toimimine on samuti viga. Ka iseennast reetes toimida on viga.

Tao on nagu jõgi ja meie oleme justkui paadimehed sellel jõel. Eksivad need, kes ütlevad, et Taod järgida tähendab sellele alistuda. See oleks sama, mis lasta oma paat pärivoolu, tuulte ja lainete meelevalda triivima: varem või hiljem sõidab ta karile. Need, kes kujutlevad end vaba olema igasugustest piirangutest, on kui paadimehed, kes üritavad raevutseval jõel vastuvoolu minna: nad kulutavad kogu oma jõu. Need, kes Taod õigesti järgivad, sarnanevad paadimeestele, kes vooluga kaasa minnes reisivad ikka sinna, kuhu süda igatseb.

Kahel esimesel juhul paadimehed liialdasid. Üks ei teinud piisavalt. Teine tegi ülearu. Tao saladus on: mitte liiga vähe, mitte liiga palju. Nii saavutatakse toimimata toimimine ja välditakse liialdamist.

Praktiline feng shui astroloogia  kursus  kliki ( siin )

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>