Lisamine

Da. Lisama, kokku kuhjama.

Las asjad olla, nagu nad on. Ära ürita neid lisaks kuhjata.

 

Inimesed ei ole iial väsinud muutmast kõike keerukamaks. Kui üks asi on hea, on kaks kindlasti parem. Kui väheke sära on hea, siis ülekuldamine muudab asjad kindlasti veelgi paremaks.

Millal ükskord õpivad inimesed asjadesse mitte vahele segama?

Oma loomulikku rada pidi kulgevad asjad ise õigesti.  Inimesed teevad sekkudes kõik vaid halvemaks. Kui nad tunnevad end hästi, tahavad nad end tunda veelgi paremini. Kui nad on rikkad, tahavad nad saada veel rikkamaks. Kui nad suudavad joosta mingi kiirusega, tahavad nad joosta veel kiiremini.  Haruldane on tarkus, kui teatakse, et see, mida me tunneme teatud ajal, ongi õige. Harva võib näha mõistlikkust, mis jääb rahule selle rikkuse ja varandusega, mis tal on. Tavatu on meel, mis suudab leppida oma jooksmise kiirusega.

Varem või hiljem, kui sa muidugi üritad, saad sa tunda Taod. Kui see juhtuma peaks, siis lase sel ise tulla sinu sisse. Ära proovi seda teha paremaks. Ära ürita sellest kinni hoida. Ära ürita midagi sellele lisada. Tao tuleb sinu juurde ja sul ei ole vaja teha muud, kui see vastu võtta. Pea meeles sõna da, see üritab lisada sinna, kus enam midagi enamat pole vaja.

Meil on tihti isegi õnn tingimuslik. Arvame, et ma ei saa olla veel õnnelik, sest mul puudub see ja see. Kogu aeg on nagu midagi puudu, mille lisamine nagu tooks meile õnnetunde. Õnn on aga meeleseisund, veendumus, et ma saan olla õnnelik sellena, kes ma olen, sellega mis mul on. Ikka tahaks veel midagi lisada.

Õpi tahtma seda mis sul on, mitte seda, mida sul ei ole. Kas meid on äkki valesti kasvatatud? Mida me lastele ütleme? Õpi hästi, siis saad hea töökoha, siis sa oled keegi, saad osta asju ja äkki saad siis õnnelikuks. Õppida on looomulikult vaja, aga sa võid olla õnnelik juba õppima asudes. Pole vaja midagi lisada.

Koolitustel olen tihti osalejate käest küsinud, kas olete õnnelikud ja kahjuks kuulen, et veel mitte. Kogu aeg on midagi õnnest puudu.

Ma ei saa tegeleda meelepärasega, sest ma pole veel küllalt tark, mul pole algkapitali, kogemust jne.  Loomulikult ei saa siis olla ka õnnlik.

Tegelikult on õnn otsuse taga. Otsustan siin ja praegu, sellena, kes ma olen, olla õnnelik, midagi lisamata. Kui lisandub, siis kõiges õnnetunde kinnitamiseks.

Olgem õnnelikud!

Janno Seeder

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>