Kooliaasta algus

ALGAB UUS KOOLIAASTA

Feng shui on välja kasvanud Taoismist. Taoismi eripäraks on see, et tarkusi ja elufilosoofiat antakse edasi läbi lugude jutustamise. Seoses uue koolitusaasta algusega on paslik vaadata, mida taolased räägivad õppimisest.

Õppimineõppima, tundma õppima, matkima, eeskuju järgima.
Õppimine kujutab endast vormimist ning muutumist.

Kirjelda midagi, ja neljandik inimestest saab aru.
Näita midagi, ja pooled inimesed saavad aru.
Kirjelda midagi, samal ajal seda näidates, ja kaks kolmandikku inimstest saab aru.
Kirjelda midagi, näita seda ja julgusta inimesi neid teadmisi kohe rakendama, ning üheksa inimest kümnest saavad aru.

Kui meie Tao õppimine on sama põhjalik, siis edeneme oma teadmistes hüppeliselt. Klassikuid lugedes ei peaks neisse suhtuma kui pelka teooriasse. Tao klassika on kirjutatud teadmiste edasi andmiseks, mitte nende varjamiseks. Sestap peaksime me tõepoolest õppima põhjalikult ja visalt, täie kavatsusega võtta iga arusaam Taost kohe kasutusse ning viia ellu kõik see, mida õppimine meile pakub.

On tõsiselt kahju, et igale põlvkonnale on õpetatud nii palju eksitavaid väärteadmisi. Inimesed peavad kulutama palju kallist aega väiklaste ja halbade õpetajate poolt tekitatud vääritimõistmise ning  vastuoluliste tunnete parandamisele. See on ka põhjus, miks iidsetest aegadest tänaseni otisvad  Tao järgijad hoolikalt parimaid õpetajaid: õppides parimatelt, suurendavad nad oma võimalust saada ise parimaks.

Head uue kooliaasta algust!

Hea Energia Keskuses algavad 09.septembril feng shui 1. astme kursused (kliki)

Janno Seeder
630 7475
505 9080

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>