Peking – Han Mei Lin’i park

Pool juhuslikult sattusime suurepärasesse parki, mis nime, Han Mei Lin, on saanud nüüdisaja tuntud Hiina kunstniku järgi. Pargikompleksis asub ka meie Kumu sarnane näitusehoone, kus on väljas Han Mei Lin’i erinevate perioodide looming. Sissepääs galeriisse on tasuta, näidata tuleb ainult ID-kaarti ja ka Eesti oma sobib.

Han Mei Lin on Hiinas väga tuntud ja just eelkõige suurvormide poolest, näiteks 25 meetri kõrgune pronksist draakoniskulptuur Shenzhen’is, 7 m kõrge ja 42 meetrit pikk graniidist tiigrite grupp Dalian’is või Hainan’is asuv 49 meetri kõrgune pronksist fööniksikuju. Hetkel on käsil 100 meetri kõrgune taies.

Han Mei Lin ei ole üksi töötav autor, vaid juba 70-ndatel koondas ta kunstiõppejõuna enda ümber grupi üliõpilasi, kellega koos aastaid rännati mööda Hiinat. Uuriti ja harjutati kõiki iidseid kunstivorme – puidunikerdust, erinevaid trükivorme, värvimist, kudumist ja väljaõmblemist, maalimist ja ilukirja. Samuti õpiti laulmist, tantsimist, lugude jutustamist.

Kunstnike grupp töötab tänase päevani koos, kandes nime – Han Mei Lin Studio of the Chinese Artists Association.

Osad kunstiteosed on välja pandud ka pargis.

Tule meiega Hiinat avastama: SUUR HIINA AVASTUSREIS 14.-30.10.2013

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>