See võtab kaua aega

  Tihti esineb ka vabandus nr.3: See võtab kaua aega! 

  Kas see on piisav vabandus, et mingi asjaga mitte jätkata? Kas on üldse mingit tähtsust, kui kaua miski aega võtab? Seda eriti siis, kui olete teadlik, et elate oma elu, kogu oma elu, praeguses hetkes ja ainult praeguses hetkes. Kõik mida eales teete või saate, on praegu. Iga mõte tekib praegusel hetkel ja igal muutusel on kindel hetk. Sageli aitab teil seda mõista keegi teine või mingi väline seik.

  Veendun iga päevaga, et enesega tegelmisel on väga oluline osa harjumustel. Segavatest vabanedes ja uusi positiivseid tekitades hakkad muutma oma elu. Kas sellisel juhul on üldse oluline, kaua miski asi aega võtab? Ma arvan, et sootuks olulisem on hoopis, kas teen midagi  või ei tee? Kui teen, siis just seda, mida ma igal hetkel teha saan, kujundades harjumusi iga päev igal hetkel uuesti.

  Ma mäletan, kui olime kutsunud oma kursustele rääkima inimese ph-toitumisest. Jutt oli huvitav, kuni ühel hetkel, kui lektor teatas, et iga inimene peab iga päev jooma 3 liitrit vett, läbis audistooriumit kahin. Kõik teatasid, nagu ühest suust, et see on küll ilmvõimatu. Võimatu on see siis, kui arvad, et pead juba homme jooma 3 liitrit vett, siiani igapäevaselt tarbides näiteks 2 klaasi. Ei pea juba homme, hakka alles kujundama sellist harjumust. Homme joo näiteks kahe klaasi asemel kolm. Tee seda ka järgnevatel päevadel. Olles selle kogusega harjunud, tõsta norm nelja klaasini. Nii sujuvalt minnes jõuadki ühel päeval selleni, et suudad ennast piinamata juua 3 liitrit.

  Teine näide: Inimene loeb joogast raamatut ja seal on öeldud, et midagi üldse saavutada, tuleb teha igapäevaselt tundide viisi praktikaid ja sedasi aastaid. Lugeja loobub sellest kohe, isegi proovimata, sest talle tundub, et see kõik võtab liiga palju aega.

  Meie enda näide: Aastaid tagasi läksime Siretiga taiji trenni. Omandasime kiirelt põhiharjutuse ning meile tundus, et oleme juba küllalt küpsed minemaks järgmise harjutuse juurde. Treener teatas selle peale, et seda esimest harjutust teeme me 5 aastat ja siis hakatakse alles lihvima. Peale seda kunagi saame alles järgmise harjutuse juurde minna. Sellega meie taiji trenn lõppes, sest tundus, et meil küll nii palju aega ei ole.

  Pole absoluutselt mingeid tõendeid, et miski võtab palju aega, sest isegi kujutlus “pikk aeg” on illusioon – on olemas ainult praegu. “Daodejingis” rõhutatakse seda läbi lause: “Rännak tuhande miili kaugusele algab ainsast sammust.”

  Soovitus- liikuge elus edasi mitte mõelde suurelt pikkade ajaperioodide kaupa, vaid keskendudes antud hetkele.

  Plaane, eesmärke tuleb seda, kuid tulge nende juurest kohe tänasesse päeva tagasi ja tehke täna need sammud, mida just täna teha saate. Nii talitades jõuate ka oma kaugemate eesmärkideni.

  Kas te täna juba trennis käisite?

  Kas täna juba raamatut lugesite?

  Kas hommikvõimlemist tegite?

  Kas mõtlesite positiivseid mõtteid?

  Kas tunnustasite kedagi? (Ennast eelkõige)

  jne.jne.

  Tähtis on ka see, et te ennast kunagi ei hurjuta, ei karista, kui avastate, et olete mingil päeval uut harjumust unustanud praktiseerida. Olles selle avastanud, jätkake sealt, kust pooleli jäi.

  Enamlevinud vabandus nr.4.: Sellest tuleb perekonnadraama!

  Häid harjumusi!

  Janno Seeder

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>