Kaotus

Diao. Kaotama, ilma jääma, alla kukkuma, langema.

Vasakul on kujutaud kätt. Paremal on hääldusmärk.

Kukkumine ja kaotus on möödapääsmatud. Lüüasaamise õppimine on harukordne.

Esimene tehnika, mida muistsed sõdalased oma õpilastele õpetasid, ei olnud rusikalöök. See ei olnud ka jalalöök. See polnud isegi mitte löögi tõrjumine. Esimene tehnika oli – kukkumine.

Ükskõik, kui suurepärane on õpetaja ning kui kõrged on õpilasele pandud lootused, tuleb enne võitu taluda paljusid lüüasaamisi. Rumal on eeldada, et sa võitluse kestel kunagi haiget ei saa või sind maha ei heideta. Seetõttu on mõistlik harjutada kukkumist, nii et sa oleksid ette valmistatud ja kaitstud. Neil, kes seda vaheetappi eiravad, võib küll olla julgust ja tugevust, kuid nad ei jää ellu.

Kukkumisest on palju õppida. Kui sa soovid teada saada, kuidas vastane uperkuuti lennutada, peaksid sa eelnevalt teadma, mis tunne on olla pikali löödud. Kui soovid saavutada kindlat seisu, on kasulik mõista ebakindlat ja kõikuvat olekut. Kui sa soovid saavutada tasakaalu, siis on hea teada, kui kaugel on su jalgealune. Nii võitluses kui ka vaimsuses õpitakse tundma teisi, õppides esmalt tundma iseend.

Isegi kui kukkumise õppetunnid on omandatud, jääb üles elu tippude poole ronida veel pikk tee. Ja mida kõrgemale sa ronid, seda pikem võib tulla kukkumine. Kõige parem on küsida endalt, kui suur on su iha ja – võttes arvesse kätt sõnas diao, kui tugev sa oled – enne kui uhkeldad oma plaanitsevate tippude kõrgusega.

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>