Tantsutund Pekingis (video)

Arusaam meditsiinist on hiinlastel meist erinev. Nende nägemuses ei ole see haiguste ravi, vaid panustamine sellesse, et olla terve.

Selleks jälgitakse, mida süüakse ja juuakse, millised on valdavad mõtted. Ollakse sotsiaalsed ja kehaliselt aktiivsed. Päevast päeva kogunetakse linnaparkidesse ja platsidele, et harjutada taijid, võimelda, mängida erinevaid mänge, laulda, tantsida. Ühe sõnaga – tegeleda meelepärasega.

Nad on vabad hirmust, mida teised võivad arvata. Saadakse aru, et kõik see on enda jaoks, investeering tulevikku, tervisesse, pikka rahuldust pakkuvasse ellu. Nende mõistes ongi meditsiin eeltöö, mida tehakse selleks, et olla terve ja mitte haigestuda.

Kui meie perearst on rakkes haigete ravimisega, siis Hiina mõistes on arsti kohus tagada, et kõik oleksid terved. Arst võidakse lahti lasta, kui keegi tema klientidest haigestub. Seepärast ei tahagi Hiina meditsiin tegeleda haigustega, sest see oleks nagu kaevu kaevamine alles siis, kui juba janu on.


 

Pekingi kesklinnast, oma hotelli vahetust lähedusest leidsime linnaplatsi, kus igal õhtul kella seitsmeks kogunes sadu inimesi, et muusika saatel 1,5 tundi tantsida. Kõik võisid seltskonnaga liituda ja teha kaasa nii, nagu oskasid.

Imetlusväärne on selle juures ka hiinlaste rutiinitaluvus. Muusika küll vahetus, aga samm jäi samaks. Nii askeldatakse õhtust õhtusse, kuust kuusse, aastast aastasse. Ollakse terved ja rõõmsameelsed.

Janno Seeder

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>