Viis stiihiat: METALL

METALL.

Metalli stiihiat omavad eelkõige ovaalsed,ümarad ja kaarjad vormid, mida esindab metallist keerdtrepp.

METALL ON
KVALITEET

Metalli vägi sümboliseerib jõudu, tarkust ja kasvu mitte kvantiteedi, vaid kvaliteedi suunas. Metalli stiihia eripära on tugevus, suursugusus ja terviklikkus. Metalli vägi kaitseb meid vapustuste eest. Paljude põlisrahvaste puhul Metalli stiihia otseselt puudub, sest Metalli ehk raua loomine toimus sõna otseses mõttes suhteliselt hiljuti. Kuid Metall tähendab laiemalt mineraale, elemente, mida sisaldavad endas mäed ja veed. Tavaliselt on Metall asendatud erinevate põlisrahvaste puhul Õhuga. Seetõttu on neil ka teatud sarnased omadused.

Igal elemendil on olemas kaks poolt, nii ka Metallil. Tema yin (rahulikku, sumbuvat) energiat esindab hõbedane katel. Katel, kus tehti süüa, ja hõbepeeker, kust joodi vett. Tema yang (aktiivset, tõusvat) energiat iseloomustab valge relv. Relv, mis on vahe ja hirmuäratav, kuid pakub samas kaitset. Metalli elemendiga on seotud ilu: kristallid, ehted, vääriskivid, aga nendega käib kaasas paratamatult kadedus, petmine ja vaen.

Parimad sööginõud on ovaalse või ümara kujuga ja valge, kreemja või pärlmutri tooniga. Parimad sööginõud on kas keraamilised või portselanist (Maa esindaja) nõud või siis hõbenõud. Hõbe säilitab parimal viisil inimese jaoks vajalikud elemendid, mineraalid. Vanaemade õpetus asetada hõbelusikas veenõusse, et vee omadusi parandada, on õige ja väärib järgimist.

Metall esindab aastaaegadest sügist (august, september ja oktoober), ilmakaartest läänt ja ööpäevast õhtust kellaaega (15.00–21.00). Feng shui järgi nimetatakse Metalli valgeks Tiigriks. Metalli vorm on ring ehk ümmargune, kaarjas ja ovaalne vorm. Ehituskunstis on parimad Metalli energia esindajad idamaised moššeed oma ümarate vormidega ja vene õigeusu kirikute kuldsed sibulkuplid. Tallinna linnapildis aga Paksu Margareeta suurtükitorn, ka Estonia teatri katuseosa ümarad vormid.

Metall tegutseb alati parema tulemuse, eesmärgi nimel. Läbiv märgusõna on kvaliteet. Kõik peab liikuma sujuvalt paremuse poole – suhted, kodu, vara, ideed, rahva elu, riigi elu jne. Liigse maailmaparandamisetulemusena võib aga Metalli vägi pigem lõhkuda suhteid ja riike, jõuda suurest ilust suurte pettuste ja pettumusteni.

Üldiselt sümboliseerib Metalli stiihia õiglust, mõistust, tarkust, head tahet ja pidevat tööd.

ELUVALDKONNAD

Metalli stiihiat esindavad järgmised valdkonnad ja hobid: tehased, transporditööstus, metallitööstus, mäetööstus, raskeveokid, rasketehnika, sõjatehnika, finantsasutused, auditeerimine, raamatupidamine, kvaliteedijuhtimine, investeerimine, vääriskivid, väärismetallid, juveliirikunst, lasteasutused (eelkõige lasteaiad). Hobidest kuuluvad siia kas märkide, markide, kunsti vms kollektsioneerimine. Tegevustest marjul, eelkõige seenel käimine, jalutamine, ujumine (veega seonduvad alad), uisutamine, käsitöö (eriti selline, kus kasutatakse masinaid, nagu õmblemine, masinaga kudumine jne). Kõik, mis on kaunis, paelub Metalli inimesi kõikide aistingute kaudu.

INIMESED

Metalli inimesed on väga tähelepanelikud detailide suhtes, nad on dogmaatilised ja otsustavad, sest neile peab alati jääma viimane sõna. Metalli inimesed on väga head organisaatorid ja eesmärkide seadjad. Kui nad juba midagi on otsustanud, siis püüavad nad vahendeid valimata soovitud tulemust saavutada. Mitte miski ei sunni neid peatuma ja ümber pöörduma. Kõige õnnelikumad on nad iseendaga olles. Suure enesekindluse annab neile usk oma jõusse, oskustesse ja õigusesse. Muutustele ja uuele situatsioonile reageerivad nad kiiresti. Sellised inimesed on enesekindlad ja tõsised. Kuid neil on ka üks oht, kuna nad usuvad nii kindlalt oma võimetesse ja jõusse, siis on abi küsimine nende arust mõttetu. Suured ponnistused ja seda ainult iseenda energia kulul ning mitte alati positiivse tulemuseni jõudmine võivad nad murda. Metalli inimeste suurim õppetund elus on õppida abi küsima või siis abi vastu võtma. On ju ka metalli tehnoloogiast teada selline mõiste nagu metallideväsimuspurunemine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metalli inimese positiivsete iseloomuomaduste hulka kuuluvad veel oskus panna teisi iseendast huvituma. Samuti suudavad nad arendada oma tunnetusmaailma, intuitsiooni.

Loomulikult ei puudu neil ka negatiivsed omadused. Ühest me juba eespool kirjutasime – oskuse puudumisest abi küsida. Metalli element ei ole väga vastupidav, seega mõjub pikaajaline pingeseisund talle raskelt. Samuti on neil inimestel oht liigselt millessegi või kellessegi klammerduda. Näiteks usku, eesmärki, ideesse, sõpra, abikaasasse, lastesse jne.

Metalli inimese kõne on monotoonne, kuid siiski piisavalt intensiivne ja vasturääkimist mitte lubav. Tema sõnastus on otseütlev ja kohati isegi ehmatav. Tema märkused on teravad ja tundub, et tal puuduvad diplomaatlikud oskused. Tema olemus ei soosi tugevat kehalist liikumist, pigem iseloomustab teda liikumatus. Ta on juba varakult edukas ja elab pika elu.

Metalli väge kandvad organid on kopsud (yang) jajämesool (yin). Need organid on omavahel yinyangsuhtes. Kui ühel neist on probleem, tasub ka teist kontrollida. Metalli jõudu omavad nahk, juuksed ning nina. Metalli tasakaalutust näitavad köha, kopsupõletik, tuberkuloos, hingamisteede haigused, ka kõhukinnisus ning kahvatu ja haiglane jume.  (JÄRGNEB)

EESTI OMA FENG SHUI. Siret Seeder (2008)

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>