Oktoobris Hiinat avastamas

Selle aasta oktoobri, 14.-25.10., oleme jälle Hiinat avastamas. Seda reisi alustame Xian’ist, kunagisest pealinnast. Selle linna õitseaeg jääb Tangi dünastia aegadesse (7.-10. saj.), kui linnas elas juba miljon elanikku. Selles oli oma osa Siiditeel, sest Xian oli selle alguspunktiks.

Täna on Xian tuntud turismilinn, üle maailma tullakse vaatama terrakota sõdalaste armeed. !974. aastal sattusid kohalikud talumehed kaevu kaevates maa-aluse kaevendi peale, kus hinnanguliselt üle 7000 elusuuruses savisõduri. Tegemist on Hiina esimese keisri, Qin Shi Huangdi, käsul rajatud armeega, mis pidi teda peale maise elu lõppu teenima.

Võib nõustuda hiinlastega, et selle 2200 aastat vana savisõjaväe näol on tegemist kaheksanda maailmaimega.

Xian’is külastame kindlasti ka linnamüüri, mis on Hiina linnadest üks paremini säilinud. Külastame linna läehedal ka küla, et saada aimu lihtsate külainimeste elustiilist.

Edasi viib tee Luoyangi, samuti kunagisse pealinna. Siin on “kohustuslikud” kohad Longmen’i (Draakonivärava) budistlikud koopad, mis rajatud jõe kõrgetesse kallastesse. Luoyangis on ka meie üks lemmikkohti – Valge Hobuse tempel. See on Hiina vanim, siiani tegutsev budistlik tempel, asutatud 68 a., m.a.j.

Tee jätkub Dengfeng’i, väikelinna, mis hingab kung fu rütmis. Linnas on ~60 000 kung fu õpilast, keda kõikjal võib harjutamas näha. Siin asub ka ajalooline Shaolin’i tempel, kus kung fu alguse sai. Shaolini templi lähitsel ronime Song’i mäkke, mis on üks viiest taoistlikust pühast mäest.

Sõit läheb edasi Taian’isse, väikelinna Taishan’i (Tai mägi) jalamil. Taishan on viiest pühast mäest kõige olulisim, nimetatud ka Keisrite mäeks.

Reisi lõpetame  Beijing’is (Põhjapealinnas). Seda linna on enim mõjutanud kaks viimast keisrite dünastiat, Ming’id ja Qing’id.

Vaata ka reisi tutvustavat videot:

Järgmine reisitutvustus toimub T 30. juunil.

Tule tutvu ise ja võta oma reisihimuline sõber ka kaasa!

Rubriigid: Feng shui. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>