Hiinat avastamas, 2.päev

Oleme öö läbi jõelaevaga kulgenud ja aeg on teha esimene peatus.

Fengdu, kummituste linn, on sobilik koht, et paremini aru saada hiinlaste Universumi-mudelist. Varasemast teadsin, et taevaseid mängumaid valitseb Jadeiidikeiser, kelle templit oleme korduvalt külastanud Tai mäe tipus. Täna on hea panna ennast proovile ja astuda Allilma valitseja Yama palge ette.

Eurooplasetel on selle nn. Vanakurjaga ettevaatlikum suhe. Ilma olulise põhjuseta just kohtuma ei kibele. Hiinlased seevastu on rajanud lausa templi või väikest mõõtu linna oma Põrguvalitsejale, kuhu iga inimene võib rahumeeli minna, loomulikult, kui südametunnistus on puhas, ilmuda Yama palge ette ja siis täies rahus tagasi tulla. Asja juurde käivad küll mõningad testid, aga teostatavad ja nii saabki kohtumas käidud.

Hiinlased on ettenägelikud, nad on tihti oma templid ehitanud mägede tippudele, jõgede kõrgetele kallastele. Seda ka Fengdu’s ja ilmneb, et see on osutunud hädavajalikuks. Nimelt, 2009.aastal valminud Kolmekuru tammi projekti tulemusena, tõsteti oluliselt Jangtse jõe veetaset, tammi juures lausa 185 meetrit, vee alla jäi 11 linna, rääkimata lugematutest küladest. Ümber oldi sunnitud asustama 1, 3 miljonit inimest, Eesti rahva jagu. Kõrgematele kohtadele ehitatud templid ja muud pühad ehitised pääsesid.

Pärastlõunal teeme veel ühe peatuse ja külastame jõesaarekesel omalaadset, ka Hiina jaoks, 12 korruselist puitbagoodi ja samas asetsevat Taevavalitseja, Jadeiidikeisrinna templit. Tuleb välja, et ühe päevaga on võimalik sotid selgeks teha nii Taevas, kui Allilmas.

 

Paigas on ka kaks järgmise aasta Hiina marsruuti, märtsis ja mais.

Täpsema info leiad siit: HIINA REISID 2015 (kliki)

N 27.11., kell 18, tutvustame Tallinnas, Hea Enegia Keskuses, Tõnismägi 2-2115, 2015. aasta Hiina reise. Info ja registreerimine: REISITUTVUSTUS (kliki)

Rubriigid: Feng shui. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>