Hiinat avastamas. 1. päev

15.-31.oktoobril käisime jälle Hiinat avastamas. See reis on juubelihõnguline, kümnes kord Draakonimaad uurida.

Alguspunktiks sel korral Chongqing, linn või täpsemini suurim administratiivüksus, kus hetkeseisuga juba üle 32 miljoni elaniku. Tundub, et see number kasvab pideval, rahvast Hiina eri piirkondadest siirdub siia elama päevast paeva, kuust kuusse. Väidetavalt moodustavad sisemigrandid rahvaarvust pea 85%.

Piirkonna meeletu kasv on otseselt seotud Kolmekuru tammi valmimisega 2009.aastal, mille tulemusena Jangtse jõe ülemjooks kuni Chongqingini sai laevatatavaks. Nüüd areneb jõudsalt auto- ja masinatööstus, keemiatööstis, aga ka IT ja arvutitööstus.

Linn ise on nagu kausis mägede vahel, ilm on läbi aasta udune, tibutab või lausa sajab vihma. Kohalikud on sellise niiske inglise kliimaga harjunud, meie jaoks veidi võõras.

Vaatamata vihmale alustame kohe hommikust linnatuuri. Esimene käik on loomaaeda, sest Chongqing jääb pandada looduslikku elupiirkonda ja vastavalt on ka kohaliks zoo’s nende loomade väljapanek esinduslik.

Käime ka Kolmekuru museumis, et saada pilti piirkonna arengust, aga ka meie järgmise kolme ööpäeva marsruudist mööda Jangtse ülemjooksu.

Tutvus linnaga jääb põgusaks, sest kella kuueks õhtul peame olema jõelaeval, et alustada Jangtse jõe kruiisi

Järgmine Hiina reis juba märtsis 2015.

Täpsema info leiad siit:  HIINA REIS, märts 2015 (kliki)

Rubriigid: Feng shui. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>