PUU julgustab pühenduma eesmärgile.

Loe edasi raamatust “Feng shui ja bagua” Tutvu ning soeta endale e-raamat siin: Feng shui ja bagua (kliki)

Puu tähtsaim omadus on kasvamine ja sellega kaasnev muutumine. Puu pürgib alati valguse poole, pakkudes seejuures oma lähedastele mõnusat varju. Puud iseloomustab tugev ja järjepidev hingeline ning füüsiline kasv. Temas on olemas tarkus elada meeskonnas ehk „metsas”. Tema suurim oht on aga liiga kiire kasv. Teame ju elusloodusest, et põhjamaine, aeglaselt kasvav puit on kvaliteetsem kui kiiresti kasvav lõunamaine materjal. Energeetilises mõttes tähendab see seda, et kui puude kasv on liiga kiire, siis hõljuvad nad pilvedes. Nende eesmärgid ei täitu. Looduses tähendaks see seda, et õied ei saa kunagi viljadeks. Seevastu liiga tugevad juured, mis on lausa maas kinni, kallutavad Puu energia egotsentrilisuse poole. Kui räägitakse uhkest suurest puust, mõeldakse selle all enamasti tamme. Tamm on Puu stiihia yang esindaja, mis väga suure tormi ajal võib pooleks murduda. Tark puu on sitke ja painduv. Vajaduse korral tuleb end kallutada, järele anda, et siis jälle uuele (aasta)ringile minna. Puu märgi teine, mitte küll eestimaise päritoluga esindaja on yin-energiat kandev bambus, mida hinnatakse väga kõrgelt tema omaduste tõttu olla paindlik ja samal ajal vastupidav.
Puu vägi annab meile hingelist rõõmu ja füüsilist tugevust, sümboliseerides vabadust, liikumist, laienemist, rõõmsameelsust ja mentaalset jõudu.
Puu on mitmekülgsus, mis sisaldab endas võimet kasvada, areneda, õitseda, muutuda ja vilju kanda. Tark ja elukogenud Puu energia ei hakka igas olukorras vastu, vaid vastavalt vajadusele astub sammu tagasi või paindub. Puu põhivärv on roheline, mis rahustab närvisüsteemi ja tugevdab mõtlemist.
Puu vajab enda ümber palju valgust ja piisavalt õhku ning ruumi. Kui Tuld iseloomustab väga tugev valgustatus, siis Puu jaoks on oluline valguse õige reguleerimine.
Puu väe yin-energiat (rahulik, sumbuv) esindab paindlik ja nõtke sinine bambus (ka kask) ja yang-energiat (aktiivne, tõusev) vastupidav, tugev roheline tamm (ka mänd). Puu esindab aastaaegadest kevadet (veebruar, märts ja aprill), ilmakaartest ida ja ööpäevast hommikust kellaaega (03.00–09.00). Feng shui järgi nimetatakse seda ka sinise Draakoni jõuks.
Puu vormid on vertikaaljoon, silindriline vorm, ka postid ja sambad, samuti fotograafiast tuntud portree formaat (kasvav vorm). Ehituskunstis esindavad Puu vormi linnade pilvelõhkujad, magalarajoonide korterelamud, aga ka kõrged ja kitsad eramud, samuti ühepoolsed uksed ja kitsad kõrged aknad.
Eluvaldkonnad
Puu stiihiat esindavad järgmised valdkonnad ja hobid: disain, ehitus, arhitektuur, projektijuhtimine ja -arendamine, projektmüük, kindlustamine ja uurimine, iluaiandus, taimekasvatus, botaanika, võõrkeeled, keeleteadus, tõlkimine, kirjandus, restaureerimine, joonestamine ja joonistamine, ravimine ja haiglad, kohvikud, hotellid ja spaad, teenindamine, mööbli ja raamatute valmistamine ning müük, trükikojad. Puu esindab projektide juhtimist (ideest elluviimiseni), sõjandust, varustust, meeskonnatööd, meeskonna juhtimist ja meeskondlikke mänge.
Hobidest esindavad Puu energiat puutöö, tegelemine toalilledega või aiamaaga, luuletuste ja lugude kirjutamine, sugupuu uurimine. Spordialadest eelistab Puu pigem meeskondlikke ja strateegilist mõtlemist eeldavaid mänge, nagu jalgpall, korvpall, aga ka paarismänge nagu tennis.

Inimesed
Puu energiat kandvad inimesed on lahked, diplomaatilised, keskmisest intelligentsemad, kunstikalduvustega, eelarvamustevabad, piiranguteta, uuenduslikud ja heade organisatoorsete võimetega. Tänu oma energilisusele on nad paljudele eeskujuks. Neil on tugevalt arenenud kodanikutunne. Tegemist on ideede eest võitlejatega, eredate isiksustega, kes võidavad endale kergesti mõttekaaslasi. Loomulikult on neil ka piiravaid omadusi, nagu ülemäära intellektuaalne hoiak või liiga suurte valikuvõimaluste puhul otsustusvõimetus.
Positiivse joonena tasub märkida nende artistlikkust ja suurt algatusvõimet – igat uut asja, uut ideed alustatakse suure entusiasmiga. Selle nimel ollakse paljuks valmis, ka eneseohverdamiseks, nad on paindlikud ja leplikud. Kuid projekti valmides kaob tihti huvi selle vastu ja otsitakse uut ideed, mille nimel rassida ja piike murda. Negatiivse joonena võib välja tuua kannatamatust ja sellest tingitud pidevat survet teistele ning ka plahvatuslikkust, samuti liigset idealismi.
Arvatakse, et kui mina suudan, siis suudavad ka kõik teised – kuid kahjuks ei ole see alati  , millest tuleneb inimestes pettumine.
Puu energia üks oluline omadus on võistluslikkus, konkurentsivõime, soov kellestki või millestki mõõtu võtta. Olgu selleks siis tulemused spordis, hinded õppimises, läbimüük müügitöös jne. Ka looduses võistlevad puud metsas omavahel, kes pääseb kiiremini ja paremini päikesele, valgusele lähemale.
Puu energia on oma olemuselt kiire. Puu energiat kandvad inimesed kõnnivad kiiresti ja nende liigutused on nurgelised. Puu inimese hääl on selge, terav, konkreetne. Rääkides tundub, nagu ta karjuks, isegi vaidleks. Puu inimesed ise ütlevad: „Ma ei karju, ma räägin intensiivselt.”
Puu stiihiat iseloomustab himu vürtsiste toitude, teravamaitseliste konservkurkide, sidruni ja äädika järele. Äädikat pannakse kõikjale – kala, seente, salati, süldi, pasteedi jne peale…

Loe edasi raamatust “Feng shui ja bagua” Tutvu ning soeta endale e-raamat siin: Feng shui ja bagua (kliki)

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>