Kindel MAA kutsub lõdvestuma

Maa on universaalne energia, mida leidub kõigis viies stiihias – Puus, Tules, Maas, Metallis ja Vees. Maa sümboliseerib tootvat keskkonda, kus kasvab seeme ja millest saab alguse kõik elav. Maa vägi toidab ja toetab kõiki teisi stiihiaid ja annab vastupidavust mitmetahulises maailmas ning stabiilsust meie igapäevaelus. Maa element õpetab ka väikestes asjades suurt nägema ja väikestest asjadest rõõmu tundma, sest kõik väikesed asjad kasvavad kunagi suureks, kindlaks ja võimsaks.
Igal elemendil on olemas nii tema yin (rahulik, sumbuv) kui ka yang (aktiivne, tõusev) omadus. Yang on kollane õitsev ja täiuslik kumerjas mäeküngas, mis pakub turvatunnet ja eneseaustust. Yin on kuldne küpsev ja kutsuv org, mis kaitseb segadusse ajava maailma eest. Maa teab, mis on õige ja kuidas on õige. Maa esindab endas kõiki aastaaegu. Selle väge on nii kevades, suves, sügises kui ka talves. Enim Maa energiat omab aga just suve lõpp august, aga ka oktoober, kui maailm valmistub puhkama. Samuti esineb Maa energiat kõikides ilmakaartes ja kogu ööpäeva ulatuses. Feng shui järgi esindab Maad yin-yang tasakaal.
Maa vorm on neljakandiline, soovitatavalt ristkülikukujuline. Ehituskunstis on parimad Maa energia esindajad funktsionalistlikus stiilis eramud, üldse kandilised vormid ehituses.
Eluvaldkonnad
Maa stiihiat esindavad järgmised valdkonnad ja hobid: laomajandus, tekstiilitööstus, teede ehitamine ja korrashoid, materjalitööstus, keraamika, kivimaterjalide tööstus, põllumajandus, juhtimine, valitsus, võim, haldamine, administreerimine, vara ja varade kasvatamine, aga ka restoranid, toitlustamine, kokakunst üldse. Õppeainetest kannavad Maa stiihiat endas ajalugu ja geograafia. Hobidest kuuluvad siia üldjuhul rahulikud tegevused ja maaga seotud põllutööd, näiteks kündmine, aga ka raamatute lugemine ja kirjutamine, kirjatöö, teadustöö, loomadega tegelemine. Hea huvialategevus on kudumine, heegeldamine, tikkimine – igasugune käsitöö, kus masina abi puudub. Maa energiat kannavad keraamika, skulptuurid, portselan. Spordialadest on eelistatud individuaalsed alad. Kui trenni tehakse, siis süsteemselt, laisklemata, sobib pigem jõusaal kui aeroobika ja pigem kepikõnd kui jooks.
Inimesed
Maa energiat kandvad inimesed on lihtsad, ausad, usaldusväärsed, kindlad, praktilised, töökad, edasipüüdlikud, hoolitsevad ja kaastundlikud. Nad loovad oma elu järjekindlalt, suurte lootustega. Kriitilistes olukordades võib neile toetuda. Nad ei tee läbimõtlematult midagi. Nad on kannatlikud, järjekindlad ja omavad suurt sisemist energiat. Oma väljendustes on Maa inimene pigem tagasihoidlik, tema liigutused on aeglased, isegi kohmakad ja ta žestikuleerib vähe. Tema kõne on läbi mõeldud, ta räägib pigem vähe kui palju. Tema sõnum on selge, konkreetne, liigsete lisandusteta. Söök, söömine ja söögitegemine pakub talle naudingut. Söök esindab kõige enam just Maa energiat. Seetõttu on energeetiliselt head sööginõud kreemjat või pärlmutter tooni, aga ka elevandiluu- ja liivakarva. Parim söögitaldrik on valmistatud portselanist, vähem pidulikul juhul sobivad keraamilised lauanõud. Maa inimene armastab süüa, teha seda naudinguga ja rahulikult. Üldiselt on Maa stiihial kalduvus kehakaalu kiireks kasvuks. Toiduvaliku jälgimine on tema puhul hädavajalik. Maa inimesed võib jagada kahte rühma. Esiteks stabiilne, praktiline, maine ja toekas maa soola tüüp…

Loe edasi raamatust “Feng shui ja bagua” Tutvu ning soeta endale e-raamat siin: Feng shui ja bagua (kliki)

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>