Reeglid ei luba

Teie elus on aegu, mil peate kuulama nende reeglite rütmi, mis tukslevad teie ja ainuüksi teie sees. Ent võib-olla olete kinni usus, et ühiskonna reeglid on nii ülipühad, et nende painutamine tähendaks joone ületamist, mida teie (või keegi teine) ei tohiks kunagi ületada.

Vabandus nr.13 – Reeglid ei luba

Ma ärgitan teid loobuma harjumuspärasest käitumisest, mis nõuab seaduste ja reeglite järgimist, mis tegelikult takistavad teid teostamast oma saatust.

Lapsepõlvest saadik tehakse kõik, et muuta inimeste meeled traditsioonilisteks ja steriilseteks. Teile anti palu käske, nii kirjalikke kui ka suulisi, mida teid õpetati järgima, kui liikusite läbi elu. Paljud neis reeglitest on lihtsalt peaksid: Sa peaksid tegema asju nii, nagu meie peres alati on tehtud”,  “Sa peaksid olema vait ja tegema seda, mida sulle öeldaks”, “Sa peaksid kohanema ja minema kursustele, mida kool sulle pakub”, “Sa peaksid juhinduma pigem autoriteedi nõuannetest, kui jääma eriarvamusele”, “Sa peaksid tahtma elada perekonna lähedal, mitte kolima riigi teise ossa või välismaale”, ja nii edasi. Kõigi nende peaksid-käskude sihiks on teil mitte lasta kuulata oma sisemisi soove, mida ka edaspidi eirates jõuate katastroofiliste tulemusteni.

Ma ei taha öelda, et tsiviliseeritud ühiskonna reegleid peaks kõiki ükskõikselt eirama. Paljud neist on kindlasti vajalikud tagamaks inimeste elu ja tervist. Näiteks, punase tulega pole turvaline teed ületada ja lubatud sõidukiiruse ületamine võib viia traagiliste tagajärgedeni. Reeglid, mis keelavad teiste tervise ja vara kallale kippumast, on loomulikult vajalikud ning mõistlikud.

Kordan, et jutt on selliste reeglite eiramisest, mis selgelt takistavad teie, kui isiksuse arengut ja lähevad vastuollu teie sisemiste soovidega.

Laozi kirjutas “Daodejingis”:

Kui on olemas Tao suurus,

siis lähtub tegevus inimese enda südamest.

Kui puudub Tao suurus,

siis lähtub tegevus reeglitest …

Elage kooskõlas Tao-keskse seisukohaga. Te ju teate, mis on õige, mida süda teile ütleb. Te teate, et teil pole vaja, et teid juhiksid teiste poolt kehtestatud koormavad reeglid, millest mõnede järgimisel pole üldse mingit mõtet.

Kui kipute kasutama vabandust Reeglid ei luba, siis teadke, et selle andsid edasi ja seda kinnitasid need, kes soovisid valitseda teie käitumise üle. Tähtis on võtta endale vastutus oma tegude eest. Te pole enam laps, kellele on vaja reegleid tagamaks, et ta on turvalisuses, terve ja sobitub perekonda või klassiruumi. Olge valmis küsima oma täiskasvanu tunnetuselt, mis on õige teie jaoks. Järgige kindlalt oma nägemust, valvates vaikselt oma sisemist kirge. Ärge pange tähele survet teha asju juhtnööride ja määruste järgi, mis teie puhul lihtsalt enam ei kehti.

Elan oma elu jumalike reeglite järgi!

Tegusat saabuvat nädalavahetust!!

Janno Seeder

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>