Meelehoid

Meeles pidama, mäletama, üles tähendama.

Vasakul pool olev sõna tähendab sõnu või rääkimist.

Paremal pool on hääldusmärk, mis tähendab päriselt oma.

Taod iga päev meeles pidada tähendab iga päev Tao järgi toimida.

Raske on iga päeva üles ärgates Taod meeles hoida. Sadu kohustusi lasub me õlul. Meil tuleb tööd teha. Peame määratud ajal kellegagi kokku saama. Arved on vaja ära maksta. Perekonnaliikmetel on abi vaja. Mõned asjad majapidamises on vaja ära paranadada.

Samal ajal toovad päevauudised meieni pentsikuid ja stressirohkeid lugusid, mida ükski ulmekirjanik – ei, veelgi parem, teeme tast õuduskirjaniku – vaevalt suudaks oma fantaasiates välja haududa. Tänavale minek tekitab meis ebakindluse varguse, vägivalla ja õnnestusjuhtumite ees. Lihtsalt selleks, et hoida end kursis ühiskonna arengutega, oleme sunnitud neelama uskumatul hulgal informatsiooni: valitsuse teadaanded, aktsiate kursid, keskkonnauudised, ilmateade, turuhinnad ja sõda – nii raadiost, televisioonist, trükiajakirjandusest kui Internetist. Ja siis peame veel ka maailmaga sidet pidama. Inimesed pärivad meilt vastuseid kirja teel, telefonitsi, meili teel ja isiklikult.

Ja keset kõike seda eeldatatkse, et meil püsiks meeles olla vaimsed?

Jah.

Tõeline väljakutse on otsida Taod isegi nende nähtuste ülekülluses, mis ümbritsevad meid iga päev. Me võime maailma ilminguid näha kui tähelepanu kõrvale juhtivaid hälbeid, aga me võime neid näha ka täis rahulikku tähendust. Sarnaselt sõnaga ji, tuleb tähendus leida meile edastatud info ja iseenda sügava loomuse suhtes.

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>