Jadeiit

Yu. Jadeiit, nefriit

See sõna oli algselt üks sõnaga keiser. Jadeiidi märk on ühenduses sõnaga maa all ning üksikutest ristjoontest ülal, mis tähistavad keisrit. Keiser on see, kes valitseb üle kogu maa.

Jadeiidile saab küll anda kuju ja teda võib lihvida, kuid mitte sundima olema miski, mida ta oma loomult ei ole.

Kõige puhtam jadeiit on äärmiselt kaunis. Ta on püsiv, ta on kindel ning puudutamisel jahe, tema pind võib ühteaegu tunduda nii kõva kui ka õrn. Paljude sajandite jooksul on jadeiiti samastatud suurte inimlike voorustega: julguse, tarkuse ja puhtusega.

Tema siledas sujuvuses nähti heasoovlikust. Tema nurgelisuses, millel puudus liigne teravus, nähti õiglust. Tema “valmiduses” helmestena allapole rippuda või maha langeda nähti alandlikkust. Tema selges kellakõlale sarnanevas helis nähti muusikat. Asjaolus, et ei tema ilu ega tema mõrasid polnud võimalik varjata, nähti ustavust.

Jadeiidi puhtust ei saa määrida. Ega võltsida. Ei saa peita selle pragusid või ilu. Jadeiit on olemas omaenese õigusega.

Need, kes Taod järgivad, püüdlevad jadeiidi omaduste poole ja saavutavad seeläbi kindlalt püsiva terviklikkuse.

Rubriigid: Feng shui, sildid: , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>